Om


Under fællesoverskriften Tid Til Tegneserier laver Roskilde Bibliotekerne/Roskilde Centralbibliotek webinarer, samt formidlingsvideoer og -artikler. Formålet er todelt. Som biblioteksansat kan du holde dig opdateret på aktuelle trends indenfor tegneserieverdenen og forsyne dig med en goodiebag af formidlingsvideoer og -artikler, som du kan bruge på dit bibliotek!


Webinarer - tips og tendenser inden for tegneserieverdenen
Første webinar blev afviklet i maj 2019, og vi fortsætter med nye webinarer hvert kvartal. I webinarene fortæller vi bl.a. om nye udgivelser og trends, og præsenterer tegneserieskabere og tegneserierelaterede initiativer.

Information om Tid Til Tegneserier-webinar og tilmelding til kommende webinarer finder du her (åbner i ny fane)

Videoer og artikler/anbefalinger
Tid Til Tegneserier er også titlen på formidlingsvideoer, som produceres i Roskilde Centralbibliotek-regi. Det er korte videoer (max 2 min.), der med speak og scannede tegninger præsenterer en konkret titel, serie, eller skaber. Der er to formål med videoerne: det ene er at give jer formidlere en nem hurtig indgang til at få viden om den konkrete tegneserie. Den anden er muligheden for at benytte videoerne som formidling for bibliotekets brugere. I kan bruge videoerne lige hvor I vil. I det fysiske rum, på Facebook, hjemmeside o.s.v.

Roskilde Bibliotekernes Facebook bringer en Tid Til Tegneserie-video hver tirsdag, og deler den i Facebook-grupperne 'Tegneserieentusiaster' og 'Tegneseriefans'. Videoerne kan derefter downloades direkte på denne side. Alle kan findes under VIDEOER 2019 og VIDEOER 2020, og en del havner også på forsiden.

Der knytter sig artikler til videoerne som ligges op i BPI, klar til brug på jeres hjemmesider. Artiklerne er stort set identiske med speaken i formidlingsvideoerne, således at der er en sammenhæng mellem de to formater. Artiklerne er alle navngivet med 'tid til tegneserier', så de er nemt søgbare.

Disclaimer
Der er kun ét krav i forbindelse med brug af videoerne: de må ikke editeres. D.v.s. at de skal lægges op i deres oprindelige form.

Om formidleren
Alle videoer og tekster er produceret af Morten Langkilde, der er bibliotekar ved Roskilde Bibliotekerne. Fagreferent for området, lektøranmelder, og livslang tegneserieelsker. Sideløbende bestyrelsesmedlem i Dansk Tegneserieråd, der er en forening, der arbejder for udbredelse og konsolidering af tegneserien i Danmark.

Du er velkommen til at sende en mail, hvis du har kommentarer, forslag, eller spørgsmål: mortenlang (at) roskilde (dot) dk

Kommentarer