Pingpris-vinder: Death Save - nyt og hæsblæsende fra Rune Ryberg

Death Save vandt Ping-prisen for Årets bedste danske tegneserie

I juryens begrundelse står bl.a.: 'Rune Rybergs Death Save vinder Pingprisen for bedste danske tegneserie 2019 i kraft af en stilsikker, fuldent syntese af det gamle og det ny, det sikre og det sære. Værket rummer eviggyldige temaer som venskab, drømme og kærlighed. Men også en mærkelig, selvdestruktiv lilla gekko i rullekrave.'Death Save er kort sagt megafedt tegnet!

Kombinationen af de vilde farver - der trods alle regler skifter uhæmmet fra ramme til ramme - og den stramme styring af den løse streg, giver tegneserien en sjælden energi og fremdrift. Såvel action- som dialogsider fungerer godt.

Rune Ryberg tegnestil er på samme tid både løs og fast. Arme, ben, og kroppe flagrer vildt derudaf, men ansigtsudtrykkene er usædvanligt udtryksfulde, så man som læser aldrig er i tvivl om personernes sindstilstand.

I udgangspunktet er det en klassisk ungdomshistorie, om et lettere ulige venskab.
Ballademageren Rick og den nørdede Bass hænger ud i den lokale flipperspilarkade. Rick er en småkriminel tornado af sjov og ballade. Bass er en tænksom dagdrømmer, der interesserer sig for flippermaskineteknik, og har sin gang i den ældre mand Lazlos radioreparationsbutik. Bass er forelsket i Jeanie, der ikke helt kan se ideen med hans venskab med Rick.

Rick og Bass' venskab er bestemt underholdende at være vidne til - der er mange sjove situationer - men undervejs bliver det gradvist mere og mere dystert, og Bass når til et punkt, hvor han må tage et valg.Rune Ryberg har skabt en fint fortalt og vedkommende historie, der er aldeles overlegent tegnet.

En af årets bedste danske tegneserier.

titel: Death Save
forfatter og tegner: Rune Ryberg
forlag: Forlaget Forlæns

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 89mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer