To vellykkede historiske tegneserier

Her er to vellykkede nye tegneserier, der på hver sin måde tager udgangspunkt i historiske hændelser. Den ene bearbejder en roman og den anden gentænker historiske hændelser og hvordan det kunne have blevet.Den sidste tempelridder

Dette er tegneserieudgaven af bestseller-spændingsromanen Den sidste tempelridder.

Arkæologen Tess og FBI-agenten Sam trækkes ind i en dramatisk sag om forsvundne bøger skjult i 1200-tallet af tempelriddere og Vatikanet vil gøre alt for, at de ikke bliver fundet og offentliggjort, mens andre, stærke kræfter kæmper for at komme først.

Det er den brasilianske tegner Miguel Lalor, der har bearbejdet romanen til en fremragende tegneserie. Over fire bind, og godt 200 sider er Den sidste tempelridder spænding, masser af action, store overvejelser om religion og moral, og historiske facts, der spiller en væsentlig rolle for fortællingens udfoldelse.

Raymond Khoury har skabt en særdeles medrivende historie, der elegant springer mellem middelalder og nutid. Hovedpersonerne er skåret skarpt og dialogen flyder ubesværet afsted.

titel: Koden / Ridderen fra krypten / Den sunkne kirke / Tempelfalken
serie: Den sidste tempelridder
forfatter: Raymond Khoury
tegner: Miguel Lalor
forlag: Forlaget Zoom

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 82mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane
Hvad nu hvis...Russerne på månen

Russerne på månen er første bind i en ny serie, hvor konceptet er at gentænke store øjeblikke i historien.

På vej mod månen går det grueligt galt for amerikanske Apollo 11, og dermed er det Rusland, der som de første sætter et menneske på månen. Præsident Nixon beordrer, at amerikanerne skal være de første med en fast base på månen, og ti år senere, i 1979, er der både en amerikansk og en russisk månebase.

Mens den kolde krig raser på jorden, er der opstået et hemmeligt venskab på månen mellem amerikanere og russere. Det kompliceres af nyligt ankomne astronauter, der skal kontrollere og rydde op.

Det gør bestemt intet at være historisk interesseret, men Hvad nu hvis... store force er, at der kan fabuleres nye afslutninger, veje, og følgehændelser, på store begivenheder, som de fleste allerede kender til.

titel: Russerne på månen
serie: Hvad nu hvis...
forfattere: Duval og Pécau
tegner: Buchet
forlag: Forlaget Zoom

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 76mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer