Forrygende flyverserie

Angel Wings er en flyverserie, der foregår under Anden Verdenskrig. Hovedpersonen er Angela 'Angel' McCloud. Hun er en såkaldt 'WASP', en af flyvevåbnets kvindelige transportpiloter. Naturligvis skal hun bevise sit værd i en mandsdomineret verden.



I historiens start ankommer Angel til en luftbase i Karachi. Her skal hun flyve en vigtig last muldyr over en farlig bjergkæde i Burma. Senere er lasten en helt anden. Sangerinden Jinx, der er ansat af den amerikanske hær til at højne mændenes moral, og derfor skal flyves rundt til koncerter på hærens baser. Det går ikke helt efter planen. Bag det hele søger Angel efter sandheden bag sin søsters død, en søgen der flere gange griber behændigt ind i de gennemgående historier.



Der er sandelig sket en hel del siden Luftens Ørne, Buck Danny og Dan Cooper hærgede drengeværelserne. Angel Wings er mageløst tegnet. Tegningerne springer nærmest ud af papiret. Det skyldes ikke mindst en unik farvelægning, der giver de detaljerige stregtegninger imponerende liv og dybde. Og sikke nogen kampscener! Detaljerige flytegninger, i enhver tænkelig actionpakket vinkel. Lækre layouts, der heldigvis behandler personerne med samme respekt som flyvemaskinerne.



Yann og Hugault står også bag Den store hornugle, endnu en flyverserie, der foregår under Anden Verdenskrig. Oprindeligt et trebindsværk, der på dansk var samlet i ét bind. Yann har også skrevet Ekstraordinære eventyr med Splint & Co, og de uforlignelige Bob Marone og Hongkong 1949.

Der er fire bind i den flotte serie om Angel Wings, og flere på vej.


titel: Burma Banshees / Black Widow / Next Stop Broadway / Paradise Birds
serie: Angel Wings
forfatter: Yann
tegner: Romain Hugault
forlag: Cobolt

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 102mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer