Klassisk sørøverserie i ny lækker indpakning

Serien om sørøveren Rødskæg, og hans søn Eric, blev skabt i 1959 af forfatteren Charlier og tegneren Hubinon. Det er en klassisk serie, der nu endelig genudgives på dansk, efter en pause på knapt 40 år.


Rødskæg er en grum pirat, der efter overfald på et skib, står tilbage med en overlevende lille dreng, som han beslutter sig for at adoptere og oplære i pirateriets ædle kunst. Senere, som ung mand, får Eric andre planer for sit liv. Farefulde eventyr venter, for at blive i jargongen.

Serien henvender sig primært til dem, der kan lide de klassiske fransk/belgiske serier. Med 60 år på bagen er der tale om en god gammeldags serie, lige noget for 'enhver rask dreng'. Det er klassisk drengebogslitteratur. Fæle pirater, der plyndrer og myrder. Fordømte kanaljer og blod og indvolde. Men helt uden nutidens grafiske tilgang. I Rødskæg vises alt det grumme ikke. Det beskrives, men tiden hvori Rødskæg er skabt var underlagt censur. Derfor lades en stor del af grumhederne op til læserens fantasi.Trods de mange år på bagen er Rødskæg både velskrevet og -tegnet. Charlier skabte få år senere mesterlige Blueberry (sammen med Giraud), og må betegnes som én af sin generations allerstørste tegneserieforfattere. Han havde en fin sans for at opbygge en spændende historie, og Rødskæg er ingen undtagelse. Hubinon kendes på dansk for flyverserien Buck Danny, også til manus af Charlier. Hans streg er klar og stilren, og karaktererne står skarpt. Den nyudførte farvelægning klæder tegningerne flot.

Klassisk fransk/belgisk serie som vi forhåbentlig ser flere bind af på dansk.

titel: Djævelen fra Caribien / De syv haves konge
serie: Rødskæg
forfatter: Charlier
tegner: Hubinon
forlag: Forlaget Zoom

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 87mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer