Orbital - ny fremragende sci-fi

Orbital er en ny science fiction-serie skrevet af den belgisk-svenske forfatter Sylvain Runberg og tegnet af franskmanden Serge Pellé. På fransk er udgivet syv albums, på dansk er de første fire samlet i to samlebind.Science fiction har altid haft en fremtrædende placering i tegneseriens verden. Klassikeren på området er den franske serie Linda og Valentin, der med 23 albums (og en række relaterede udgivelser) over en periode på 40 år, altid vil være sammenligningspunktet for en europæisk science fiction-serie.

Orbital er en skarp arvtager. Seriøst lækkert tegnet, og med en lang og spændende historie, der trods løbende afslutninger af forskellige handlingsforløb, må betegnes som én lang fortsat historie.

En kontroversiel og historisk alliance opstår, da et menneske og en sandjarr i det 23. århundrede for første gang optages i en intergalaktisk, multikulturel organisation, der har eksisteret i 8000 år. Indtil for nylig var jordboere og sandjarrer nemlig i krig med hinanden, og de øvrige medlemmer af organisationen opfatter i almindelighed menneskeracen som krigsgal og underudviklet. Nu skal en duo bestående af jordboen Caleb og sandjarren Mezoke forsøge at sikre intergalaktisk fred.Der er masser af referencer til nutiden, i form af udspekulerede politiske plots, der så alligevel ikke er langt fra virkeligheden, og følelsesbetonede relationer, ofte med afsæt i historiske konflikter, mellem forskellige befolkningsgrupper.

Orbital er helt sin egen. Fyldt til randen med fantasifulde skabninger, der er mageløst tegnet. Energisk, spændstig, spændende og tankevækkende.

titel: Nærkontakt / Nomader
serie: Orbital
forfatter: Sylvain Runberg
tegner: Serge Pellé
forlag: Cobolt

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 102mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer