Hit-Girl - imponerende debut fra Pernille Ørum

Hit-Girl (rigtigt navn: Mindy McCready) er en karakter i serien Kick-Ass. Hun er en 12-årig pige, der er en særdeles ferm kampsports- og våbenekspert. Oplært i at bekæmpe kriminalitet af sin far Big Daddy.Hit-Girl i Hollywood er ægte amerikansk tegneserieaction med ultravold og humor. Solohistorien er skrevet af filmskaber, skuespiller, komiker og tegneserieforfatter Kevin Smith og tegnet af Pernille Ørum. På dansk er udgivelsen i fire dele. Formatet er det klassiske bladformat à la Anders And, men trykt på tykt kvalitetspapir.

Det er Pernille Ørums debut som tegneserietegner og hun er både første dansker og første kvinde til at tegne serien om den ultravoldelige superhelt. Ørum tegner kvinder i en umiskendelig 90’er Disneysk stil, men trods den visuelle lighed med prinsesserne, ser ingen af dem ud til at have det mindste brug for en helt. De har attitude og de er selvstændige – og det i følge hende selv, en stor del af grunden til hendes succes på Instagram, hvor hun har mere end 750.000 følgere. Ørum har leveret lækker streg til Nickledeon Jr, Mattel, Dreamworks og Disney publishing og hun var hovedkarakterdesigner på animationsserien DC Superhero Girls.

Og der er fart på i Hit-Girl i Hollywood - på alle fronter. Tegninger balancerer behændigt mellem det puttenuttede og det ultravoldelige. Der spares absolut ikke på hverken blod, afhuggede lemmer, eller kløvede hoveder, men heldigvis underbygger de en stærk historie. Det starter med et skoleskyderi, og udvikler sig da Hit-Girl opdager, at Hollywood er ved at lave en film om hende.Hit-Girl er særdeles tilstede i nutiden, og der inddrages behændigt bl.a. en Harvey Weinstein-lignende karakter (der har stor fysisk lighed med Martin Shkreli).

Hit-Girl er supercool. En imponerende debut fra en dansk tegner med en (fortsat) stor fremtid!

TTT nr 36 - Hit-Girl
titel: Hit-Girl i Hollywood, del 1-4
serie: Hit-Girl i Hollywood
forfatter: Kevin Smith
tegner: Pernille Ørum
forlag: Cobolt

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 120mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer