Alene - fantastisk serie til både unge og voksne

Alene er en fransk serie, der for en håndfuld år siden udkom med tre bind på dansk. Det var en ufuldendt omgang, der stoppede midt i den fortsatte historie.

Men heldigvis rodes der nu bod på det, fordi seriens første fem albums, der sammen udgør første cyklus - eller sæson for de TV-serie-orienterede - nu er udsendt på samme tid. Og tak for det, for Alene er simpelthen fantastisk!Serien følger fem børn - Ivan på 9, Leila på 12, Camilla på 8, Terry på 5 og Dodji på 10 - der en morgen vågner op til en verden, der er helt forladt. Væk er deres forældre, venner, naboer, skolekammerater. Hvad er der sket? - og det skal jeg naturligvis ikke afsløre her - men det er er en medrivende historie, med stærke karakterer, og en masse overraskelser. Hvert album har en del-slutning, men den overordnede historie fortsætter fra album til album.Alene er skabt af Fabien Vehlmann, der er den nuværende forfatter på Splint & Co., og Bruno Gazzotti, der bl.a. har tegnet hovedparten af serien om Soda. Begge har tidligere vist, at de er i den absolutte top af deres metier, og i Alene går det hele op i en højere enhed: det er fabelagtigt tegnet. Plancherne stråler af energi og fremdrift, og den overraskende historie - der tilmed tager et par baske drejninger - indfanger uden problemer læseren.

I Frankrig er serien nået til nummer 11, og er efter sigende planlagt til at omfatte 18 albums. Jeg venter spændt på fortsættelsen.

TTT nr 49 - Alene
titel: Forsvundet / Knivkasteren / Hajens liga /
De røde dysser / I malstrømmens centrum

serie: Alene
forfatter: Fabien Vehlmann
tegner: Bruno Gazzotti
oversætter: Michael Gabelgaard Nielsen
forlag: Forlaget Zoom

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 82mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer