To nye spændende Splint & Co.-spinoffs

En god tegneserie skal have spændende karakterer. Det har Splint & Co., og nu er der kommet to nye serier med bærende biroller fra den, der nu er hovedroller i egne serier. Den ene om grev Champignac - Splint og Kviks opfinderven - den anden om Zorglub, der startede som superskurk, men udviklede sig til at blive Splints allierede. Begge karakterer er skabt af mestertegneren Franquin, der ligesom Carl Barks overtog en allerede kendt serie, og derefter udviklede den med en række spændende bipersoner.Serien om Champignac er skrevet af forfatterteamet BeKA, og tegnet af Etien. Albummet følger en ung grev Champignac i starten af anden verdenskrig. Han kaldes til London, hvor han - sammen med forskerne Blair og Black - skal hjælpe de allierede med at bryde kodet tysk kommunikation. Omdrejningspunktet er krypteringsmaskinen 'Enigma'.

Det er en spændende historie, der byder på vigtige karakterer fra verdenshistorien, men også et gensyn med bl.a. byen Champignacs ord-ævlende borgmester, og den lokale drukkenbolt Dyptud. Det er super-fedt tegnet! Moderne, men med masser af rødder til sit klassiske ophav.Zorglub er skrevet og tegnet af spanieren José Luis Munuera. Han var tegner på Splint & Co. fra 2004-2008, og trak serien i en mere moderne retning end de fleste fans kunne kapere. En kombination af klassisk fransk/belgisk spændstighed og japansk manga, med åbenlys fascination af mesteren Franquins sans for bevægelse og fremdrift. Sideløbende har han tegnet den fremragende børneserie Navis ungdomsår, og den dystre Fraternity.

Zorglub er stadig skurk-agtig. Ikke længere fokuseret på at overtage verdensherredømmet, men involveret i fremstilling af våben, for at financiere sine eksperimenter. Og så har han en datter - teenageren Zandra - der allerhelst vil leve et almindeligt teenagerliv, uden at skulle flyves i skole i et af sin fars rumskibe. I historiens start er hun på date med André, og det har gamle Zorglub svært ved at kapere. Et klassisk far/datter-drama tager sin begyndelse, og det accelererer hurtigt, da Zorglubs lyssky våbenfremstilling kommer ind over.Munuera er en fabelagtig tegner, og en af de eneste, der kan matche Franquins dynamiske og energiske tegninger. Der er simpelthen fuld drøn på de smukke og spændstige plancher, der hiver læseren elegant gennem en sjov og tankevækkende historie. Seriøst lækkert arbejde!

Serierne om Champignac og Zorglub er begge særdeles spændende bekendtskaber - forhåbentlig er der flere albums på vej.


TTT nr 47 - Champignac og Zorglub
titel: Enigma
serie: Paulus Hegesippe Adelard Ladislas, greve af Champignac
forfatter: Beka
tegner: Etien
oversætter: Ole Steen Hansen
forlag: Cobolt

titel: Barn af Z
serie: Zorglub
forfatter og tegner: José Luis Munuera
oversætter: Sebastian Weirsøe Flamant
forlag: Forlaget Zoom

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 158mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny faneKommentarer