Klassisk Clifton genudgivet

Clifton er en humoristisk detektivserie, skabt af Raymond Macherot i 1959.Macherot er udsendt i 20 album på dansk i 70erne og 80erne. Mest kendt er serierne Kloro og Sibyline.

Clifton er tidligere oberst i MI5, men han er også 'Syngende Hejre', leder af spejdertroppen 'Altid Beredt'. På alle måder en retskaffen ærkebritte, præsentabel med pibe, paraply, og husholdersken Miss Partridge. De tre historier af Macherot byder på grumme gorillaer, en fæl diktator i New York, og spioner af den gammeldaws slags.Macherot skrev og tegnede selv kun de første tre episoder, hvorefter serien har haft en lang række tegnere og forfattere tilknyttet. Historierne er 60 år gamle, men fungerer stadig fint somt et tidsbillede, og som et veludført eksempel på hvad den fransk/belgiske tradition kunne i storhedstiden. Macherot var som sådan ikke en af de absolutte mestertegnere, men det opvejes af hans effektive historier, og præcist beskrevede karakterer.

Samlebindet indeholder også den første historie med første hold nye folk bag. Historie af den dygtige Greg, og tegninger af Azara, der ikke tidligere er udgivet på dansk. Der er flere bind om Clifton på vej.TTT nr 72 - Clifton
titel: Clifton arkiverne 1
forfatter og tegner: Raymond Macherot
+ én historie af Greg og Azara
serie: Clifton arkiverne
oversætter: Per Vadmand
forlag: Shadow Zone

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 151mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer