En af fransk tegneseries vigtigste

Linda og Valentin blev skabt i 1967 af forfatteren Pierre Christin og tegneren Jean-Claude Mézières. Det er en af fransk tegneseries vigtigste og mest indflydelsesrige serier.Linda og Valentin er agenter for den jordiske organisation Rumtidstjenesten. Med deres rumskib kan de rejse til et hvilket som helst punkt i universet og i tiden. Gennem deres eventyr besøger de bl.a. både Jordens fortid og fremtid samt mange fjerne planeter og steder.

Gennem 21 albums, der er samlet i 7 samlebind, bevæger serien sig på en tidslinje, der strækker sig fra år 1000 til år 3152, hvilket giver mulighed for et væld af spændende historier i spændende lokationer. Serien er fyldt med spændende karakterer og mageløse mijøer. Fantasien får masser af plads, men holdes i stram snor, og det er nok der seriens største force ligger: kombinationen af at placere to meget menneskelige mennesker i en evigt foranderlig vild verden, fungerer fantastisk.Det er stor tegneseriekunst, der har en kæmpe andel i udvikling af moderne science fiction. Bl.a. har Star Wars genbrugt adskellige elementer fra Linda og Valentin.

Rejser i tid og rum - Linda og Valentins samlede eventyr samler et fransk hovedværk i lækre samlebind, der også byder på udførligt baggrundsmateriale om serien. Anbefales.

TTT nr 84 - Linda og Valentin
titel: Rejser i tid og rum
forfatter: Pierre Christin
tegner: Jean-Claude Mézières
serie: Linda og Valentins samlede eventyr
oversætter: Jens Peder Agger og Per Vadmand
forlag: Cobolt

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 180mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer