Stærke karakterer og smukke miljøtegninger

Samlebind indeholdende de to første historier i serien Max Fridman. Serien, der er skabt af italieneren Vittorio Giardino, er i fem dele, og på dansk samlet i to samlebind.1938, Max Fridman er enkemand, tobakshandler i Schweiz og far til datteren Esther. Men han er også tidligere agent for den franske efterretningstjeneste og opsøges af sin gamle kontakt, der venligt men bestemt minder Fridman om, at man aldrig helt forlader "firmaet".

I Ungarsk rapsodi sendes Max Fridman til Budapest af den franske efterretningstjeneste for at undersøge en række mystiske dødsfald. Fridman bliver hurtigt klar over, at adskillige andre lande også interesserer sig for sagen, og så er en spændende spionhistorie igang.

Porten til Orienten handler om jagten på David Stern, en ingeniør, der var leder af flyfabrikker i Rusland, men som er stukket af, og nu har både russere og nazister i hælene. Fridman lander, mod sin vilje, midt i de kolde og beregnende kalkulationer stormagterne imellem, hvor mennesker blot er spillebrikker.Det er spændende historier, der samtidig er fedt tegnet. Ren ligne claire. Stærke karakterer, inviterende layouts, smukke miljøtegninger. Anbefales.

TTT nr 83 - Max Fridman
titel: Ungarsk rapsodi / Porten til orienten
forfatter og tegner: Vittorio Giardino
serie: Max Fridman
oversætter: Dorthe Frei Christensen
forlag: Fahrenheit

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 147mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer