Tilbage til 70'erne med Bruno Brazil

Bruno Brazil bog 1 er det første af fire længe efterspurgte samlebind om agenten Bruno Brazil, der sendes ud på en række dramatiske missioner.


Samlebindet indeholder tre historier af albumlængde. Hajen, der døde to gange, om jagten på en tidligere nazigenerals forsvundne ubåd, der indeholder krigsskatte til en værdi af 15 milliarder dollars. Alligatorkommandoet, om en superskurks forsøg på at manipulere millioner af tv-seere via subliminale meddelelser, og samtidig historien, hvor Brazil for første gang samler sit hold af medhjælpere, der får navnet "Alligatorkommandoet". Samt Øjne uden ansigt om en hævngerrig fjende, der systematisk prøver at udrydde medlemmerne af Brazils gruppe via psykisk manipulation.


Det er en veludført samling af klassiske James Bond-inspirerede agent- og spændingshistorier, alle skabt omkring 1970. Forfatteren Greg var en af sin samtids vigtigste tegneserieforfattere, og historierne står stadig stærkt, omend præget af deres tid. Den endnu unge tegner William Vances streg og layouts er under udvikling, men viser flere glimt af fremtidig storhed. Historierne, der ikke har været udsendt som album på dansk siden 1981, fungerer stadig glimrende.


Bruno Brazil byder på gode historier, og et stærkt persongalleri, som det også kan ses i De nye historier med Bruno Brazil, der med ny forfatter og tegner genoptager serien, efter en pause på ca. 40 år. Anbefales.

TTT nr 95 - Bruno Brazil
titel: Bruno Brazil Bog 1
forfatter: Greg
tegner: William Vance
serie: Bruno Brazil
oversætter: Per Vadmand
forlag: Forlaget Zoom

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 247mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer