Attila - den talende agent-hund

Serien om hunden Attila er skabt af forfatteren Rosy og tegneren Derib i 1967. Rosy har bl.a. været medforfatter på et par album med Splint & Co., og Derib blev senere superstjerne med serierne om henholdsvis Buddy Longway og Yakari, samt en række albums om indianerliv.


Attila er en talende agent-hund, i en humor-/spændingsserie for børn. Men den kan fint læses af voksne, der sværger til den klassiske marcinelle-tegnestil. Derib var nemlig ansat som assistent på Smølfernes far, Peyos tegnestue, og hans tidlige streg ligner til forveksling Peyos. Han er således en tegneserieskaber med stor bredde, der både kan tegne klassisk cartoony'isk, men også realistisk.


Samlebindet med Attila indeholder fire albumhistorier, plus et par korte. Hovedpersonerne er, udover Attila, den lille dreng Oliver, den midaldrende hundefænger Rudi Urban, og Obersten. De virvles ind i en række humoristiske spændingshistorier, der er fyldt med en masse sjove gags.


På ingen måde nyskabende, og set med nutidens øjne en smule bedaget, men samtidig klassisk tegneseriehåndværk fra den schweiziske superstjerne Derib, og et fint eksempel på en tegneserie, der kan læses op for mindre børn. Anbefales.

TTT nr 101 - Attila
titel: Agent med bid i
forfattere: Rosy og Kornblum
tegner: Derib
serie: Attila
oversætter: Michael Gabelgaard Nielsen
forlag: Forlaget Zoom


Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 148mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer