Endnu en velfungerende nyfortolket klassiker

Tim & Thomas er en belgisk tegneserie, der er skabt i 1938, og som har haft en række forskellige skabere. På dansk kender vi kun historierne tegnet af Will, som Forlaget Zoom har udgivet omtrent 20 af over de sidste par år.

Den originale serie er en klassisk børnetegneserie, der balancerer mellem spænding og humor. Men i stil med de ekstraordinære eventyr med Splint & Co., Lucky Luke, og Linda og Valentin, er nu udkommet Men hvor er Kiki?, som er Tim & Thomas i helt nyt udtryk og indpakning.


Efter en længere efterforskning lykkes det Tim og Thomas at afsløre en kendt antikvitetshandlers kunsttyverier. De skriver en bog om opklaringen, og mens de rejser rundt til boghandlere og reklamerer for bogen, finder de ud af, at deres gamle veninde, Kiki, tilsyneladende er blevet kidnappet. Samtidig opsøges de af antikvitetshandlerens datter, der hævder at hendes far er uskyldig. Det fører til en inspireret og overraskende historie.


Det ligner slet ikke de sædvanlige Tim & Thomas. Tegnestilen er aldeles anderledes end vanligt, og historien er mere for voksne, end for børn. Det fungerer drøngodt, og er afgjort bedre end den oprindelige serie.

TTT nr 102 - Et specialalbum med Tim og Thomas
titel: Men hvor er Kiki?
forfatter: Blutch
tegner: Robber
oversætter: Michael Gabelgaard Nielsen
forlag: Forlaget Zoom

Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 99mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer