En blodig kamp mellem jætter, guder og mennesker

Vei er en veludført fantasytegneserie i to dele, om kvinden Vei, der bliver midtpunkt i en blodig kamp mellem jætter, guder og mennesker.


Første bind starter med at Vei driver bevidstløs rundt i havet. Hun samles op af vikinger, der tvinger hende til at føre dem til hendes hjemsted, Jotunheim, hvorfra hun er forvist. Da vikingeskibet forliser ud for Jotunheims kyst, redder hun sig i land sammen med vikingen Dal. Sammen prøver de at finde ud af, hvorfor Vei blev forvist fra jætternes land. Bind to er svært at beskrive, uden at afsløre for meget, men det kan dog siges, at Vei rammes af tvivl om, hvem der er hendes ven, og hvem der er hendes fjende. Hun stilles overfor en række eksistentielle valg, der skal afgøres i bl.a. gladiatorkamp.


Det er en cool fantasytegneserie med en ny vinkel på nordisk mytologi. Den velfungerende historie er spændende og dramatisk, men tager også afstikkere ud i erotik og humor. Hovedpersonen Vei er en skarpt beskrevet, meget nutidig og menneskelig helt, der rammer lige i tidens ånd. De flotte tegninger har energi, dybde og stemning. Moderne i streg, farvelægning og layouts, og i stram kontrol af sine virkemidler. Anbefales.

TTT nr 111 - Vei
titel: Vei bog 1 / Vei bog 2
forfatter: Sara B. Elfgren
tegner: Karl Johnsson
serie: Vei
oversætter: Hanna Lützen
forlag: Cobolt


Download formidlingsvideo via Mediafire (MP4, tekstet, 207mb, 1920x1080 HD) - åbner i ny fane

Kommentarer